Dva ogromna iznenađenja na startu Novogodišnje turneje, veliki dan za Tursku
FOTO: EPA

Kvalifikacije u Oberstdorfu

Dva ogromna iznenađenja na startu Novogodišnje turneje, veliki dan za Tursku

H. Zilić

Uz dosta problema završene su kvalifikacije na prvoj stanici 70. izdanja Novogodišnje turneje u Oberstdorfu.

Kvalifikacije su bile prekinute pola sata zbog jakog vjetra i nevremena, ali ipak su privedene kraju. Na kraju je slavio Ryoyu Kobayashi iz Japana sa skokom od 129.0 metara i zbirom bodova od 149.3.

U TOP 10 završili su Geiger, Granerud, Forfang, Peier, Esienbichler, Kraft, Hoerl, Freund i Tande.

Vidjeli smo i dva ogromna iznenađenja. U glavnoj seriji sutra nećemo gledati Timija Zajca i Andreasa Wellingera koji nisu uspjeli proći današnje kvalifikacije i totalno su podbacili. Slovenac Zajc je recimo i bio potajni favorit za visok plasman na Turneji, ali od toga već sada nema ništa.

Veliki dan je za turske zimske sportove, obzirom da je Fatih Arda Ipcioglu završio na 32. mjestu i sutra će imati minimalno jedan skok na Novogodišnjoj turneji, a to će biti i prvi skok za Tursku u historiji, kada je u pitanju Novogodišnja turneja.

Kompletne rezultate kvalifikacija u Oberstdorfu pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi