Održan peti Red Bull Home Run na Jahorini

Više od stotinu takmičara u najmasovnijem spustu u BiH

Održan peti Red Bull Home Run na Jahorini

Više od stotinu skijaša i bordera jurilo je u subotu kroz gustu maglu od vrha Poljica do hotela Termag stazom dugom 2.449 metara.

U najmasovnijem spustu na snijegu, Red Bull Home Run utrci koja se već pet put organizira na olimpijskoj Jahorini, najbrži je bio Predrag Jevtović. Kao nagradu za najbolje vrijeme osvojio je vikend za dvoje u hotelu Termag na Jahorini, skije koje je osigurao "Planet Bike", te dvodnevnu ski kartu na ovoj planini.

Najbrži ženski takmičar, Milica Rudić te najbrži border Nikola Krneta, također su nagrađeni vikendom za dvoje na Jahorini, te ski kartama OC Jahorina.

Slaviša Jović danas nije imao previše sreće na skijaškoj stazi. Stigao je posljednji, ali mu je dan popravila nagrada iznenađenja, rafting na rijeci Tari, a prošlogodišnjem pobjedniku, Slovaku Michalu Bekešu ove godine počasna nagrada VIP Jahorine.

Jevtović je dugogodišnji takmičar, ali i instruktor skijanja pa mu teški uslovi na stazi nisu predstavljali posebnu brigu.

"Ovo je domaći teren. Na Jahorini skijam od malena, to je moja planina, mogu reći da mi je u krvi. Ipak, staza je bila više nego zahtjevna. Bila je gusta magla, ništa se nije vidjelo. Međutim, posrećilo mi se. Prošle godine sam bio treći, a ove godine prvo mjesto. Imao sam dobar start pa tokom trke nije bilo problema na stazi", kaže Jevtović.

Nikola Krneta je prije pet godina osvojio nagradu za najbolji kostim, a danas je bio najbrži border. Uslovi su, kaže, bili loši zbog guste magle pa je na kraju presudilo znanje i iskustvo.

"Dobra oprema i namazan bord. To su bili ključni faktori. Morao si biti izuzetno spreman. Iako je trka zamišljena da bude zabava, na stazi si morao biti vrlo ozbiljan", kazao je Nikola.

Milica Rudić je bivša prvakinja BiH u skijanju i s obzirom na to da je dugogodišnji takmičar, kaže da joj staza nije bila teška.

"Iskustvo je bilo divno. Prvi put sam se prijavila ove godine i to na nagovor mojih drugara. Da se mama pitala, ne biste me danas gledali ovdje. Bilo mi je super i sljedeće godine ću se prijaviti sigurno", kaže Milica.

Slavišu Jovića je obradovalo još jedno novo iskustvo i dobra zabava. Staza, kako kaže, nije bila teška, ali su uslovi za skijanje bili loši zbog magle.

"Na nekim dijelovima vidljivost je bila pet metara. Jako teški uslovi za vožnju. Ja nisam baš najiskusniji u tome, ali došao sam da se družim i da se zabavim", kaže Jović dodajući kako jedva čeka da iskoristi današnju nagradu koju je osvojio kao posljednji, te tako stekne svoje prvo iskustvo na raftingu.

Cjelodnevna zabava na snijegu nastavljena je after partyjem kod kolibe hotela Termag uz dobre ritmove koje su takmičarima i gostima priredili Audio InFunktion, Mixmaster Zlee, Alexander de Funk, i DJ Prufrock. Među njima je, čini se, posebno uživala grupa "najluđih navijača" kojima je organizator osigurao ulaznice za predstojeći Festival 84, bh. verziju popularnog EXIT festivala koji se od 15. do 18. marta održava na Jahorini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi