Red Bull Home Run: Ovo je poziv na cjelodnevnu zabavu na snijegu

Red Bull Home Run: Ovo je poziv na cjelodnevnu zabavu na snijegu

E. Čaušević

Doći na olimpijsku planinu Jahorinu, pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, pa se onda što brže spustiti niz stazu, a nakon proglašenja pobjednika i osvajanja nagrada, dobro se zabaviti na after partyju. Sve ovo možete uraditi za samo jedan dan.  

Ovo je poziv na Red Bull Home Run, cjelodnevnu zabavu na snijegu, masovni spust skijaša i snowbordera niz planinu koji se već petu godinu zaredom održava na Jahorini. Ove godine je na programu u subotu, 24. februara, a najbržeg skijaša, bordera i ženskog učesnika ponovo očekuju vrijedne nagrade.

Pravila su također veoma jednostavna. Učešće se ne plaća. Takmičari na startu u pancericama trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, što brže se spustiti niz stazu, a prvi koji prođe kroz cilj je pobjednik.

Takmičari moraju imati kacigu i startni broj, a učestvovati mogu amateri i rekreativci, bez obzira na spol. Svaki namjerni fizički kontakt nosi diskvalifikaciju, a iz utrke će biti isključeni i takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu. Mlađi od 16 ne mogu učestvovati, dok je od mlađim od 18 potrebna saglasnost roditelja.

Takmičenje počinje u 15 sati, a nakon proglašenja pobjednika u ciljnoj zoni kod Kolibe hotela Termag, bit će održan after ski party.

Prijaviti se može na brojeve telefona: +387 66 000 220 i +387 62 344 782. Prijave se mogu poslati i putem e-mail adrese: [email protected]. Također, moguće su i prijave na dan takmičenja ispod Red Bull šatora kod Kolibe hotela Termag do 13 sati. Na zabavu su pozvani svi takmičari i posjetioci, a ulaz na party je besplatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi