Olimpijski stadion će spreman dočekati otvaranje EYOF-a
EYOF će biti održan od 9. do 16. februara, a vjerujemo kako će stadion Koševo biti i više nego spreman za ceremoniju otvaranja.

Na Koševu se radovi privode kraju

Olimpijski stadion će spreman dočekati otvaranje EYOF-a

Teme:

Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" (Koševo) uveliko se sprema za otvaranje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF).

Podsjetimo, u našem gradu će se pomenuti festival održavati od 9. do 16. februara, a stadion Koševo je svakim danom sve spremniji za otvaranje istog.

Na Koševu se trenutno postavlja bina, postavljen je podij za paljenje olimpijskog plamena, postavlja se podloga preko terena... Radovi bi uskoro trebali u potpunosti biti gotovi i stadion će sigurno biti spreman za otvaranje EYOF-a.

Larisa Cerić će zapaliti olimpijski plamen 

Ceremonija zvaničnog otvaranja EYOF-a bit će održana u nedjelju u 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase. Potvrđeno je da će olimpijski plamen na svečanoj ceremoniji zapaliti bh. džudistkinja Larisa Cerić.

Na otvaranju zastavu Bosne i Hercegovine će nositi Esma Alić koja će boje naše zemlje predstavljati u alpskom skijanju. EYOF će trajati od devetok do 16. februara, a održava se u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ovo će biti veliki događaj za državu i glavni grad naše zemlje s obzirom da će učestvovati 46 delegacija, odnosno 750 sportista, trenera i drugih članova. Akreditovano je čak 150 novinarskih ekipa, a pomoć u organizaciji će biti i veliki broj volontera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi