Trener bh. skijaša za SportSport.ba

Pašović: Laikertovi rezultati su u okviru naše realnosti

Najbolji bosanskohercegovački skijaš Igor Laikert danas je u superveleslalomu na Olimpijskim igrama u Sočiju zauzeo 50. mjesto, a nakon trke porzagovorali smo s njegovim trenerom Ajdinom Pašovićem.

"Rezultati Igora Laikerta su u okvirima naše realnosti. Mislim da je dosta dobro odvezao dosadašnje trke. Današnji nastup u superveleslalomu je bio solidan, a sam Igor kaže da bi bilo divno da je mogao još jednom voziti", za SportSport.ba je istakao Pašović.

"Igorova najbolja trka bi trebala biti slalom, ali problem može biti visok broj i uslovi na stazi. U slalomu može da juriša na dobar rezultat, dok u veleslalomu nije baš spreman za neku super vožnju", dodao je trener Igora Laikerta.

Inače, Pašović je 1976. godine na Olimpijskim igrama u Innsbrucku predstavljao Jugoslaviju, pa smo se malo osvrnuli i na taj period.

"Tada smo bili mnogo bolje organizovani nego danas. Recimo, Igor je danas prepušten sam sebi, dok smo mi tada bili zajedno sto dana godišnje. Imam lijepe uspomene na taj period, mnogo prijatelja iz istog", kaže Pašović i za kraj dodaje:

"Bojim se da je Igor dostigao nivo kada se teško razvijati sam. Pomogao sam koliko sam mogao u Norveškoj, ali ni to sada nije dovoljno. Mi imamo jednog velikog talenta i bilo bi šteta kada mu ne bismo obezbijedili idealne uslove za pripreme, treninge."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.