Prevc se oglasio nakon stravičnog pada: Stigle su vijesti koje niko nije želio da čuje

Obavio je preglede u bolnici

Prevc se oglasio nakon stravičnog pada: Stigle su vijesti koje niko nije želio da čuje

H. Zilić

Ljubitelje zimskih sportova, ali i širu sportsku javnost šokirao je trenutak sa legendarne Planice gdje je Peter Prevc doživio težak pad na jednom od treninga pred nastup na velikoj skakaonici u sklopu Svjetskog prvenstva u skijaškim skokovima.

Prevc je izgubio kontrolu odmah prilikom odraza sa mosta. Nije stigao da skije stabilizuje u liniju kormilarenja, ravnoteže nije bilo, okrenuo se u zraku i nezgodno pao.

Na snimcima je to sve izgledalo zastrašujuće.

Prisutni na Planici odmah su se uhvatili za glavu, medicinski tim je brzo pomogao Prevcu i odveo je Slovenca u ljubljansku bolnicu na preglede.

Uzrok pada je slabo zakačena veza na pancericama koja odvaja ležište skija i omogućava u zraku da takmičar drži kontrolu nad skijama i kormirali. Nažalost Prevc nije dobro pregledao veze i sve je završilo strašnim padom.

Nakon pregleda u bolnici i dan nakon nesreće oglasio se i Peter Prevc i po svemu sudeći čeka ga duga pauza, čega su se njegovi navijači najviše pribojavali.

Oglasi

"Hvala svima na podršci. Neke stvari znaju u određenim momentima izgledati loše. Na sreću zadobio sam samo blaži potres mozga i leđa su malo povrijeđena, ali kičma je uredu. Moram sada mirovati da se stanje ne bi pogoršalo. Hvala svima na podršci još jednom, tu je moja supruga koja brine o meni i sve je pod kontrolom", rekao je Prevc.

1: Aaaaa 2: Embrace for impact 3: Land on a ski 4: Wave 5: Fly with your wife to Ljubljana for 10th anniversary 6: Be...

Posted by Peter Prevc on Thursday, March 2, 2023

Za iskusnog Slovenca gotova je tekuća sezona, ali veliko je pitanje kada će se vratiti treninzima. Neke prognoze govore da bi van treninga mogao biti i do pola godine, dakle mogao bi propustiti i ljetni Grand Prix koji je i priprema za novu sezonu.

Prošlo je ono najgore što se tiče povreda, iako Prevc mora određeni period paziti pogotovo na leđa i kičmu. Prema posljednjim medicinskim saopštenjima, Prevc ne smije imati nagle pokrete dok traje faza oporavka.

Peter Prevc je jedan od najboljih slovenskih sportista posljednju deceniju, a briljirao je 2015. i 2016. godine kada je na suveren način osvojio Svjetski kup i Novogodišnju turneju.

Top Komentari

Nele.
Nek si ti ziv i bez teskih povreda, kicme, mozga isl. Polako majstore, oporavit ces se.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi