Petra Vlhova zlatna u veleslalomu
(Foto: EPA)

Sjajna vožnja Slovakinje

Petra Vlhova zlatna u veleslalomu

M. Šljivak

Slovakinja Petra Vlhova osvojila je zlatnu medalju u disciplini veleslalom na Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu.

Sjajna Vlhova je nakon prve runde imala drugo mjesto, ali je fantastičnom drugom vožnjom uspjela da dođe do zlata ukupnim vremenom 2:01.97.

Iza sebe je Vlhova ostavila njemačku skijašicu Viktoriju Rebensburg koja je za pobjednicom zaostala 14 stotinki, dok je treća bila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa zaostatkom od 38 stotinku.

Vlhova nije tako lako došla do zlata. Imala je grešku u gornjem dijelu staze i činilo se kako će Shiffrin zadržati prvo mjesto koje je imala do tog trenutka.

Ipak, dosta je Slovakinja rizikovala u drugom dijelu staze. Skijala je odlično i na kraju je došla do prvog mjesta, te je čekala nastup Rebensburg.

Njemica je podbacila potpuno. Imala je tek deveto vrijeme druge voženje, ali je na kraju ipak uspjela da dođe do srebra ispred Mikaele Shiffrin koja se morala zadovoljiti bronzom.

Vlhovi je ovo druga medalja na SP u Areu, nakon što je osvojila srebro u kombinaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi