Shiffrin podbacila u drugoj vožnji, Vlhova pobijedila u Semmeringu
Slovakinja je upisala petu pobjedu u karijeri, ali joj je ovo prva pobjeda u veleslalomu (Foto: EPA)

Trijumf Slovakinje

Shiffrin podbacila u drugoj vožnji, Vlhova pobijedila u Semmeringu

M. Šljivak

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je veleslaloma koji se danas vozio u austrijskom Semmeringu.

Ova sjajna skijašica je slavila sa ukupnim vremenom 2:04.72, a iza sebe je ostavila Njemicu Viktoriju Rebensburg (+0.45) i Francuskinju Tessu Worley (+0.60).

Nakon prve runde izgledalo je kako će fantastična Amerikanka Mikaela Shiffrin doći do novog trijumfa. Međutim, najbolja skijašica svijeta je podbacila u drugoj vožnji i imala je tek 10. vrijeme, te je na kraju završila kao peta.

Podbacila je i Austrijanka Stephanie Brunner. Ona je nakon drugog mjesta u prvoj vožnji imala lošu drugu i na kraj je ostala bez podijuma i osvojila je četvrto mjesto.

Pored Vlhove najviša zadovoljstva ima Njemica Viktorija Rebensburg. Ona je pomela konkurenciju u drugoj vožnji, te je sa 10. mjesta uspjela doći do drugog.

Shiffrin je sa današnjih 45 bodova i dalje uvjerljivo vodeća u Svjetskom kupu sa 934 boda, dok je Vlhova druga sa 488 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi