Pinturault slavio u prvoj ovosezonskoj kombinaciji

Francuzu pobjeda

Pinturault slavio u prvoj ovosezonskoj kombinaciji

E. Škorić

U italijanskom Bormiju odvezena je prva ovosezonska alpska kombinacija, u kojoj je slavio Francuz Alexis Pinturault.

Francuski skijaš je slavio u prvoj alspkoj kombinaciji ove sezone, a to mu je ujedno sedmi trijumf za Svjetski kup i ukupno 21. pobjeda u karijeri.

Pinturault je u spustu imao 19. vrijeme (1:50.36), a za vodećim Dominikom Parisom zaostao je 1.65 sekundi. No, sve je uspio nadoknaditi u slalomskom dijelu, te iza sebe ostaviti drugoplasiranog Talijana Petera Filla za 42 stotinke, a treći Norvežanin Kjetil Jansrud zaostao je 45 stotinki.

Vodeći nakon spusta, Talijan Dominik Paris, došao je do drugog prolaznog vremena s 46 stotinki prednosti u odnosu na Pinturaultu, ali je nedugo nakon toga promašio vrata.

Vodeći u Svjetskom kupu je Austrijanac Marcel Hirscher sa 534 boda, dok 29 bodova manje ima Norvežanin Henrik Kristoffersen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi