Letio preko 250 metara, a prilikom doskoka sve je palo u vodu

Očekuju nas nova uzbuđenja na Planici

Letio preko 250 metara, a prilikom doskoka sve je palo u vodu

H. Zilić

Za vikend nas očekuje završnica Svjetskog kupa u ski skokovima.

Na legendarnoj Planici održat će se dva individualna i jedno timsko takmičenje u letovima gdje možemo očekivati dužine preko 250 metara.

Nakon rekonstrukcije letaonice "Velikanka" na Planici posljednjih sezona vidimo letove preko 250 metara, a jedan takav je izveo i Tilen Bartol 2016. godine.

Bartol je letio 252 metra bez uticaja vjetra, ali prilikom doskoka nezgodno je pao tako da let nije priznat.

Shilernzauer je letio i do 253,5, ali uz manju pomoć vjetra, a prilikom doskoka dirao je rukama snijeg, tako da ni taj let na kraju nije priznat.

Aktuelni rekord Planice u vlasništvu je Japanaca Ryoyua Kobayashija koje letio 252 metra, ali uz jaku pomoć vjetra.

Sigurno je da nas za vikend očekuju novi spektakularni letovi, a ko zna, ako vrijeme bude saveznik možda vidimo novi svjetski rekord ili prvi let u historiji do 255 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi