Pounter i Gisler do zlata u Big Air-u

Podijeljeni novi kompleti medalja na EYOF-u

Pounter i Gisler do zlata u Big Air-u

Danas je u okviru EYOF-a završeno takmičenje u disciplini Snowboard Big Air, u konkurenciji muškaraca i djevojaka.

Pobjedu u muškoj konkurenciji je odnio Švicarac Nick Pounter koji je osvojio 184.25 bodova, dok je druga pozicija pripala Litvancu Motiejusu Morauskasu. Morauskas je osvojio 183.0 bodovoa.

Bronzani je bio Gabriel Adamas iz Velike Britanije. On je osvojio 169.25 bodova.

Kada su u pitanju djevojke, zlato je pripalo Bianci Gisler iz Švicarske sa 167.0 bodova. Srebro je osvojila Lena Mueller sa 155.75 bodova. Treće mjesto je pripalo Norvežanski Espeli Stine Olsen koja je osvojila 118.75 bodova.

Također, danas je završeno i takmičenje u CrossCountryju, disciplina sprint.

Prvo mjesto u konkurenciji muškaraca je osvojio Andreas Bergsland, dok je drugo mjesto pripalo Rusu Artemu Maximovu. Bronzu je osvjio njegov sunarodnjak Sergey Volkov.

Kada su u pitanju djevojke, najbolja je bila Poljakinja Monika Skinder, srebro je pripalo ruskinji Aleni Baranovoj, a bronza Norvežanki Sigrid Leseth Foeyen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi