Prevc se povukao iz takmičenja Svjetskog kupa

Odlučio se na kratku pauzu

Prevc se povukao iz takmičenja Svjetskog kupa

E. Čaušević

Aktuelni prvak Svjetskog kupa u ski skokovima Peter Prevc odlučio je privremeno da završi svoje nastupe u novoj sezoni.

Prevc ove sezone ne pruža ni blizu rezultate kao u prošloj, a nakon novogodišnje turneje odlučio je da je vrijeme za pauzu. Naime, Slovenac je privremeno odlučio da pauzira od skokova u ovoj sezoni, te se još uvijek ne zna kada će se vratiti takmičenju.

Ovaj ski skakač je prošle sezone dominirao u Svjetskom kupu, te je sasvim zasluženo stigao do titule prvaka. Vijest da je odlučio privremeno da se povuče iz takmičenja potvrdio je pomoćnik selekotra selekcije Slovenije, Jani Grlic.

"Jasno je da mu je potreban odmor od skokova i zaista mu je neophodna svježina. Ne skače on loše, ali jednostavno ne ide sve kako treba ove sezone. Veliki je pritisak na njemu i glava mu je puna svega pa je odlučio da je vrijeme za pauzu", rekao je Grlic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi