Prevcove skije već dostigle cijenu od 8.000 eura

Humanitarna aukcija

Prevcove skije već dostigle cijenu od 8.000 eura

Najpoznatiji slovenski sportista Peter Prevc prava je zvijezda u svojoj zemlji.Leteći Slovenac je ove sezone postao svjetski prvak i osvajač velikog Kristalnog globusa u skijaškim skokovima, a sve to je začinio i pobjedom na tradicionalnoj Novogodišnjoj turneji.

Skije u kojim je Prevc napravio sve te sjajne rezultate stavljenje su na aukciju, koja je organizovana u humanitarne svrhe.

Na aukciji u korist fondacije 'Kumstvo', koja mjesečno uplaćuje po 30 eura djeci iz najsiromašnijih porodica, početna cijena para skija marke Elan bila je 360 eura. Nekoliko dana kasnije, dostigle su cijenu od čak 8.000 eura.

"Te skije sam koristio cijele sezone i u odličnom su stanju. Na njima ništa nisam mijenjao, osim sigurnosnih kopči", rekao je Prevc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi