Čudo u Lahtiju: Prevc ostao bez pobjedničkog postolja

Iako je bio vodeći nakon prve serije

Čudo u Lahtiju: Prevc ostao bez pobjedničkog postolja

Prvi dan takmičenja u Lahtiju obilježila je pobjeda austrijskog ski skakača Michaela Haybocka, ali i nešto slabiji rezultat Petera Prevca.

Haybock je do svoje druge pobjede u karijeri došao sa skorom od 265,4 boda, nakon što je u serijama skakao 128 i 129 metara.

Austrijanac je iza sebe ostavio Norvežanina Daniela Andrea Tandea, koji je završio kao drugoplasirani, te Nijemca Severina Freunda, koji se smjestio na treću poziciju.

Iznenađenje, odnosno pravo malo čudo predstavlja plasman Slovenca Petera Prevca. Iako je nakon prve serije bio vodeći, Prevc je na kraju završio na petom mjestu nakon što je skočio 128 u prvoj i 123 u drugoj rundi.

Ipak, Slovenac je i dalje suvereno vodeći u generalnom plasmanu. Prevc ima 1619 bodova, a njegov prvi pratilac je Freund sa 1062 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi