Gregor Schlierenzauer objavio kraj karijere
FOTO: EPA

Trofejni austrijski ski-skakač

Gregor Schlierenzauer objavio kraj karijere

H. Zilić

Jedan od najboljih evropskih sportista Gergor Schlierenzauer objavio je kraj karijere.

Austrijanac sa najviše pobjeda u Svjetskom kupu ski-skokova kao razlog naveo je brojne povrede i činjenicu da njegovo tijelo ne može podnijeti napore kao prije.

Popularni Shlierie je u Svjetskom kupu ostvario 53 trijumfa što je najviše u historiji u ovog sporta, dva puta je osvojio Kristalni globus, dok je dva puta bio osvajač Novogodišnje turneje.

Austrijanac ima i četiri olimpijske medalje, dok je na svjetskim prvenstvima osvojio čak 17 medalja.

"Težak period za mene. Razmislio sam o svemu, vidio situaciju u prošlosti, pogledao sadašnjost i mislim da je pravi trenutak za ovakvu odluku", rekao je Schlierenzauer, koji je u feburaru ove godine doživio još jednu tešku povredu.

Top Komentari

user1615102047
Koliki ima godina ovaj?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi