Šest mjeseci nakon poroda osvojila dva svjetska zlata

Čudo od žene

Šest mjeseci nakon poroda osvojila dva svjetska zlata

Francuska biatlonka Marie Dorin-Habert prvo je ime Svjetskog prvenstva u biatlonu koje je u toku u finskom Kontiolahtiju. 

Rijetki su se nadali da Francuskinja uopšte može završiti na pobjedničkom postolju, a kamo li dva puta na najvišem mjestu. Ona je sasvim sigurno najveće iznenađenje SP-a, pogotovo zbog činjenice da se porodila prije nešto više od pet i pol mjeseci. 

Nakon što je slavila u sprintu i potjeri dvostruka šampionka će pauzirati u utrci na 15 kilometara, dok će za vikend uzeti učešće u utrci masovnog starta i štafete. 

Francuskinja je totalno iznenadila Daryju Domrachevu i aktuelnu osvajačicu Svjetskog kupa, Finkinju Kaisu Mäkäräinen, koje će se do kraja sezone boriti za pobjedu u generalnom plasmanu Svjetskog kupa za koji se boduju u utrke na Svjetskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.