Shiffrin osvojila mali Kristalni globus u superveleslalomu

Novi trofej za Amerikanku

Shiffrin osvojila mali Kristalni globus u superveleslalomu

Amerikanka Mikaela Shiffrin prvi put u karijeru osvojila je mali Kristalni globus u superveleslalomu.

Iako je danas u superveleslalomu završila kao četvrta, Shiffrin je s novih 50 bodova (350) u ukupnom poretku skijašica postala nedostižna za Nicole Schmidhofer koja je na kraju zauzela drugo mjesto.

Trku je kao prva završila Viktoria Rebensburg koja je bila najbrža s vremenom 1:23.91, drugo je mjesto s 15 stotinki zaostatka zauzela Austrijanka Tamara Tippler (1:24.06), dok je treća Italijanka Federica Brignone s 34 stotinke zaostatka (1:24.25).

"Osjećam se fenomenalno. Ovaj uspjeh je za mene poseban jer nikada nisam mislila da bih mogla biti u ovoj poziciji kao što sam ove sezone u super G-ju", kazala je 24-godišnja Mikaela Shiffrin

Za Shiffrin je ovo bio deseti Kristalni globus, a prvi u brzinskim disciplinama.

Soldeu, rezultati superveleslaloma za skijašice:


1. Viktoria Rebensburg (Njem) 1:23.91
2. Tamara Tippler (Aut) 1:24.06 +0.15
3. Federica Brignone (Ita) 1:24.25 +0.34
4. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:24.35 +0.44
4. Nicole Schmidhofer (Aut) 1:24.35 +0.44...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi