Sjajna Ilka Štuhec proslavila drugu pobjedu u dva dana

Nakon slaloma, slavila i u Super G-ju

Sjajna Ilka Štuhec proslavila drugu pobjedu u dva dana

Slovenačka skijašica Ilka Štuhec će dugo pamtiti ovogodišnje utrke Svjetskog kupa vožene u Val Gardeni.

Nakon što je jučer trijumfovala u spustu, Ilka Štuhec je danas pobijedila i u Super G utrci na istom mjestu, čime je potvrdila da se vraća u sami svjetski vrh.

Utrka je bila izuzetno zanimljiva, a Ilka je slavila sa pet stotinki ispred dvije skijašice koje su imale jednako vrijeme, Tine Weirather i Nicole Schmidhofer, a četvrta je bila Jasmine Flury kojoj je postolje izmaklo za samo jednu stotinku.

Na petom mjestu je završila Ragnhild Mowinckel iz Norveške sa 24 stotinke zaostatka, dok je sa 29 stotinki iza šesta bila Francesca Marsaglia iz Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi