Sjajni Filip Zubčić slavio u veleslalomu u italijanskoj St. Caterini

Odlična vožnja u drugoj seriji

Sjajni Filip Zubčić slavio u veleslalomu u italijanskoj St. Caterini

Endin Čaušević

U italijanskoj Santa Caterini danas je održana utrka u veleslalomu, a do pobjede je došao sjajni Filip Zubčić.

Hrvatski skijaš je oduševio sve svojom vožnjom u drugoj seriji, te je jednstavno pokorio konkurenciju i zasluženo stigao do pobjede.

Zubčić je nakon prve vožnje bio na šestoj poziciji, ali je u drugoj seriji bio maestralan. Ostvario je vrijeme od 2:15.06 i postavio težak zadatak za ostale vozače.

Drugo mjesto osvojio je slovenski skijaš Žan Kranjec koji je imao 12 stotinki zaostatka u odnosu na pobjednika, a treći je danas bio švicarski skijaš Odermatt.

Za Zubčića je ovo najbolji rezultat sezone nakon 12. mjesta u Soeldenu u prvom veleslalemu, te desete pozcije u Lechu. Trenutno je drugi u poretku veleslaloma sa 122 boda i ima 18 bodova manje od lidera Odermatta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi