Kobayashi slavio i u norveškom Trondheimu

Skijaški skokovi

Kobayashi slavio i u norveškom Trondheimu

Odlična se sezona Ryoyua Kobayashija nastavlja i u Trondheimu.

Trondheim je pretposljednja stanica u sklopu norveške RAW AIR turneje, a najbolji danas je bio upravo Japanac, koji je osvojio prvo mjesto tako što je obje serije imao najduže skokove od 141 i 141,5 metra.

Na podijumu se također našao i Andreas Stjernen iz Norveške kojem je pripalo drugo mjesto (dva puta skočio 137 metara), dok je kao treći završio Austrijanac Stefan Kraft sa skokovima 136.5 i 135 metara.

I dok je borba za pobjednika u Svjetskom kupu već davno odlučena, norveška turneja bit će napeta do kraja, jer se Kobayashi današnjim trijumfom primakao na devet i po bodova prvoplasiranom Kraftu.

Podsjetimo, ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu osigurao je upravo Kobayashi.

Trondheim, skijaški skokovi:

1. Ryoyu Kobayashi (JAP) 298.4
2. Andreas Stjernen (NOR) 288.0
3. Stefan Kraft (AUS) 280.5
4. Timi Zajc (SLO) 277.1
5. Johann Andre Forfang (NOR) 275.6
...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije