Sjajni rezultati na kraju sezone za Ski klub "Ze-2010"
Sjajni rezultati su iza kluba iz Zenice, koji u svome Gradu, ali ni u cijelom kantonu nema nijedno licencirano skijalište, na kojem bi se mogle održavati utrke

Prezadovoljni rezultatima, naredne sezone žele još veći pomak

Sjajni rezultati na kraju sezone za Ski klub "Ze-2010"

D. Kurbegović

Otvorenim prvenstvom Ski klub Jahorina zvanično je završena ovogodišnja skijaška sezona u BiH. Ski klub “Zenica 2010” u generalnom plasmanu sa svojim mladim takmičarima postigao je odlične rezultate, odnosno najbolje od kako je klub osnovan.


To je danas na press konferenciji apostrofirao i jedan od čelnih ljudi kluba, Harun Hodžić, koji je istakao da klub raste iz dana u dan, te da u narednom periodu očekuju još više takmičara, te boljih rezultata.

"Članovi našeg skijaškog kluba, ukupno su boravili 48 dana na skijaškim stazama. U ovim uslovima 48 dana na snijegu je veliki uspjeh. Bilo je 26 treninga i 22 takmičenja na državnom nivou. U ovoj skijaškoj sezoni klub je predstavljalo 15 takmičara i takmičarki. Za iduću seoznu planiramo povećati broj naše djece između 25 i 30 koji će se takmičiti. Također za narednu sezonu planiramo da održimo jednu našu državnu trku. Nažalost u našem kantonu ne postoji ni jedna staza koja zadovoljava tehničke uslove. Pokušaćemo da osiguramo sredstva kako bi utrku organizovali na Vlašiću ili Kupresu. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati i više razumijevanja od svih nivoa vlasti i da će nam pomoći. Do sada smo sve radili uz pomoć nekoliko sponzora i roditelja što je nedovoljno. Također uspostavili smo dobru saradnju sa profesorom Igorom Božićem i klubovima iz Banjaluke, tako da očekujemo i napredak u organziacionom i tehničkom smislu“, naglasio je na današnjoj press konferenciji dr. Harun Hodžić, potpredsjednik SK “Zenica 2010”.

Iako je prvi put nastupila u kategoriji U14 slalom i veleslalom, Dajra Duraković, osvojila je prvo mjesto u generalanom plasmanu sa ubjedljivih 905 bodova.

„Ova sezona je bila fantastična i sa glečerima i sa svim trkama. Drago mi je što sam napravila jako dobre rezultate pogotovo što sam osvojila najviše bodova u istoriji kluba. Nadam se da će naredna sezona biti još bolja, te da ću nastaviti u ovom ritmu“, izjavila je Dajra Duraković.

O rezultatima kluba u protekloj sezoni govorio je Dajrin trener i koordinator trenera Mario Mileusnić.

"Postigli smo najbolji rezultat kluba od postojanja, od 2010.godine. Dajra je državni prvak u obje discipline slalom i veleslalom. Krenuli smo sa sezonom u junu na glečerima u Austriji i Italiji na nadmorskoj visini preko 3.000 metara. Na 38 startova u našoj zemlji i inostranstvu ima 19 prvih mjesta, šest drugih, četiri treća mjesta i ostalo su bila druga mjesta. Dajra je apsolutni prvak BiH sa ukupno 905 bodova", ponosno je istakao Mileusnić.

Protekle sezone, mladi Alen Bičakčić je nastupao u juniorskoj konkurenciji u sklopu reprezentacije BiH i učestvovao je samo na FIS trkama u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Povreda ga je spriječila da postigne još bolje rezultate.

Alen je prezadovoljan svojim nastupima, najbolji rezultat mu je 5. i 6.mjesto na Balkanskom prvenstvu, a postao je i vicešampion države, na kojem su nastupali zajedno seniori i juniori.

Ne vole kukati niti moliti, ali nadaju se većoj podršci Grada Zenica, ali i Zeničko-dobojskog kantona, za svoj dosadašnji rad zahvalni su sponzorima i roditeljima od takmičara bez kojih klub ne bi mogao ni postojati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi