Marco Odermatt je najbolji skijaš svijeta u ovom trenutku!
FOTO: EPA

Potvrdio dominaciju i na današnjem veleslalomu

Marco Odermatt je najbolji skijaš svijeta u ovom trenutku!

H. Zilić

Najbolji skijaši svijeta u Kranjskoj Gori su vozili drugi veleslalom ovaj vikend i dobili smo potvrdu dominacije u posljednje dvije godine u alpskom skijanju.

Švicarac Marco Odermatt je danas doskijao do nove pobjede, a nakon dvije vožnje imao je vrijeme 2:20.91.

Naredne sedmice u Andori u zimskom centru Soldeu na rasporedu je završnica Svjetskog kupa, a prije završnice dobili smo danas dvije potvrde.

Marco Odermatt je utrku prije kraja osigurao Mali kristalni globus u veleslalomu i četiri utrke prije kraja odbranio je Veliki kristalni globus u Svjetskom kupu.

Zaista nevjerovatna sezona za Odermatta, druga u nizu i u ovom trenutku je bez dileme najbolji skijaš planete.

Na današnjem veleslalomu do drugog mjesta doskijao je Henrik Kristoffersen, a treći je bio Alexis Pinturault.

Oglasi

Filip Zubčić iz Hrvatske završio je kao devetoplasirani, dok je Zan Kranjec iz Slovenije veleslalom završio na četvrtoj poziciji.

Kompletne rezultate veleslaloma pogledajte OVDJE.

Što se tiče proetka u veleslalomu prije posljednje utrke, Odermatt je lider sa 640 bodova, Hnerik Kristoffersen ima 500, a Zan Kranjec je na trećem mjestu sa 390 bodova. Na završnici čemo gledati 25 najboljih veleslalomaša ove sezone u Svjetskom kupu, a pored pomenute trojice to su još: Schwarz, Meillard, Pinturault, Braathen, Caviezel, Brennsteiner, Zubčić, Windigstad, Schmid, Feller, Della Vite, Haaser, McGrath, De Aliprandini, Radamus, Read, Steen Olsen, Verdu, Ford, Tumler, Feurstein i Kilde.

U ukupnom poretku Marco Odermatt četiri utrke prije kraja ima 1826 bodova, drugoplasirani je Aleksander Aamodt Kilde sa 1240, a trećeplasirani je Henrik Kristoffersen sa 1014 osvojenih bodova.

Završnica u Soldeu počinje već u utorak i traje do nedjelje nakon čega će biti spuštena zavjesa na ovu sezonu alpskog skijanja.

Naredna počinje utrkama u Soldenu krajem oktobra ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi