Spustaši ponudili sjajnu utrku na Svjetskom prvenstvu, nije moglo bez iznenađenja
FOTO: EPA

U Courchevelu i Meribelu dijelio se novi komplet medalja

Spustaši ponudili sjajnu utrku na Svjetskom prvenstvu, nije moglo bez iznenađenja

H. Zilić

Završena je prva sedmica Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju koje se održava u francuskim zimskim centrima Courchevelu i Meribelu. Nedjelja je bila rezervisana za najbolje spustaše koji su se borili za novi komplet medalja.

Do titule prvaka svijeta u spustu stigao je Švicarac Marco Odermatt, trenutno vodeći skijaš u poretku Svjetskog kupa i aktuelni osvajač Velikog kristalnog globusa od prošle sezone.

Odermatt je u cilju imao vrijeme 1:47.05 što je za 38 stotinki bilo brže od najvećeg rivala Norvežanina Aleksandera Ammofdta Kildea kojem je pripalo srebro.

Tako je Odermatt oprao gorak okus nakon superveleslaloma u kojem je ostao bez medalje.

Ni današnji spust nije mogao bez iznenađenje, a za to se pobrinuo kanadaki skijaš Cameron Alexander.

Oglasi

U svom prvom nastupu na prvenstvima svijeta ovaj 25-godišnji skijaš stigao je do bronze u vremenu 1.47.94. Sa četiri stotinke zaostatka za Alexandrom zaostao je Marco Schwarz i tako ostao bez medalje.

Kompletne rezultate današnjeg spusta pogledajte OVDJE.

Na Svjetskom prvenstvu je sutra dan pauze, a onda idu završna uzbuđenja u tehničkim disciplinama.

Dakle, naredne sedmice očekuju nas timski paralel slalom, pojedinačni paralel slalom u obje konkurencije, kao i utrke veleslaloma i slaloma u obje konkurencije.

Nema sumnje da ćemo do kraja Svjetskog prvenstva gledati još sjajnih utrka.

Po završetku prvenstva, takmičenje u Svjetskom kupu se nastavlja 25. i 26. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti