Austrijsko slavlje u Bormiu
FOTO: EPA

Spust za skijaše

Austrijsko slavlje u Bormiu

Haris Zilić

Nakon božićne pauze najbolji skijaši svijeta nastavili su takmičenje u okviru Svjetskog kupa. U Bormiju na olimpijskoj stazi danas je vožena utrka spusta.

Bilo je veoma zanimljivo, a trijumf je odnio austrijski skijaš Vincent Kriechmayr u vremenu 1:54.68.

Do drugog mjesta došao je danas fenomenalni Kanađnin James Crawford s vremenom 1:55.08.

Podijum u Bormiu kompletirao je Aleskander Aamodt Kilde iz Norveške u vremenu 1:55.36.

Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Marco Odermatt završio je spust na četvrtom mjesto, osvojio novih 50 bodova i tako se učvrstio na liderskoj poziciji u generlalnom poretku.

Odermatt sada ima 846 bodova, dok drugoplasirani Kilde ima 585.

Oglasi

Za razliku od ukupnog poretka, Kilde je vodeći u spustu sa 405 bodova, Odermatt je drugoplasirani sa 306 osvojenih bodova.

Što se tiče današnje utrke u Borimu u TOP 10 završili su još Cochran-Siegle, Kryenbuehl, Mursier, Roulin, Casse i Paris.

Do senzaiconalnih bodova došao je skijaš iz Čilea Henrik Von Appen koji je zauzeo 29. poziciju i osvojio dva boda.

Ukupne rezultate iz Bormia pogledajte OVDJE.

Najbolji skijaši svijeta sutra na istoj stazi voze utrku superveleslaloma što će ujedno biti i posljednja utrka u 2022. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti