Holdener skija u životnoj formi, čudo iz Hrvatske i senzacija iz Albanije u Sestriereu
FOTO: EPA

Slalomašice vozile četvrtu utrku sezone

Holdener skija u životnoj formi, čudo iz Hrvatske i senzacija iz Albanije u Sestriereu

Haris Zilić

Najbolje skijašice svjeta u italijanskom Sestriereu vozile su četvrti slalom sezone, a švicarska predstavnica Wendy Holdener dokazala je da je u sjajnoj formi.

Holdener je došla do druge pobjede u nizu i interesantno druge u karijeri jer je prije toga imala čak 15 drugih i 15 trećih mjesta, a evo na startu nove sezone već dva trijumfa.

Švicarka je u Sestrieru imala vrijeme 1:56.29 nakon dvije vožnje, posebno je dobra bila u drugom laufu.

Amerikanka Mikaela Shiffrin je doskijala do drugog mjesta u vremenu 1:56.76.

S vremenom 1:56.99 podijum u Sestriereu kompletirala je slovačka skijašica Petra Vlhova.

Senzaciju je priredila švedska tinejdžerka Hanna Aronsson Elfman koja je osvojila četvrto mjesto.

Oglasi

Fenomenalna je bila i hrvatska tinejdžerka Zrinka Ljutić osvojivši fenomenalno sedmo mjesto, dok je druga hrvatska skijašica Leona Popović utrku završila na 18. mjestu i nastavila kontinuitet osvajanja bodova.

Slovenka Ana Bucik je dvije vožnje okončala na kraju na 12. poziciji, dok je do bodova došla i Albanija zahvaljujući 16-godišnjoj Lari Colturi koja je osvojila šest bodova i zzauzela 25. mjesto.

Kompletne rezultate slalom iz Sestrierea pogledajte OVDJE.

U poretku slalomašica je sada prava borba jer Shiffrin i Holdener imaju po 325 bodova, Vlhova je trećeplasirana sa 235 osvojenih bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa prva je Shiffrin sa 385 bodova, Holdener ima 366, a Vlhova 340.

Top Komentari

stranputica
Doskijala? Jel to neka za@ebancija ili šta?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi