Dan za pamćenje: Grčka ima skijaša na pobjedničkom podijumu
FOTO: EPA

U utrci Svjetskog kupa

Dan za pamćenje: Grčka ima skijaša na pobjedničkom podijumu

H. Zilić

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju počinje u ponedjeljak u Courchevelu i Meribelu, a danas smo gledali uvertiru pred to takmičenje.

U okviru Svjetskog kupa, najbolji skijaši svijeta vozili su slalom u francuskom Chamonixu.

Vidjeli smo utrku koja će ostati upamćena u historiji alpskog skijanja.

Po prvi put Grčka ima skijaša na pobjedničkom podiuju u jednoj utrci Svjetskog kupa.

Nevjerovatni AJ Ginnis je sa stratnim brojem 45. doskijao do druge pozicije i napravio jednu od najvećih senzacija posljednjih godina u alpskom skijanju.

Ginnis je mogao birati da skija za SAD ili Grčku, ali zbog jake konkurencije u američkom timu odlučio se za Grčku i danas ispisao historiju zimskih sportova u ovoj državi sa juga Evrope.

Oglasi

Do trijumfa danas došao je Švicarac Ramon Zenhausern u vremenu 1:42.94 nakond vije vožnje, Ginnis je zaostao sekundu i dvije stotinke, a podijum je kompletirao još jedan Švicarac Daniel Yule u vremenu 1:44.00

Do rezultata karijere došao je hrvatski skijaš Samuel Kolega osvojivši deveto mjesto, dok je Filip Zubčić odskijao najbolji slalom sezone i zauzeo 14. poziciju.

Kompletne rezultate slalom iz Chamonixa pogledajte OVDJE.

Utrka u Chamonixu dosta je zakomplikovala stanje kada je u pitanju predak slalomaša u Svjetskom kupu.

Lucas Bratthen je lider sa 430 bodova, Daniel Yule ima 394, Henrik Kristofersen ima 389, Ramon Zenhausern 327 bodova.

Do kraja sezone ostala su još dva slaloma nakon Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi