Tinejdžersko čudo iz Zagreba i Leona iz Gorskog kotara ispisale historiju hrvatskog skijanja
FOTO: EPA

Ovo nije bilo ni u vrijeme Janice Kostelić

Tinejdžersko čudo iz Zagreba i Leona iz Gorskog kotara ispisale historiju hrvatskog skijanja

H. Zilić

Veliki dan je danas bio za hrvatsko alpsko skijanje. Nakon 16 godina Hrvatska je imala skijašicu na podijumu u utrci Svjetskog kupa.

Tinejdžerska senzacija 18-godišnja Zrinka Ljutić zauzela je treće mejsto u slalomu koji se održao u češkom Spinderluv Mlynu.

Zrinka je nakon dvije vožnje imala vrijeme 1:31.40.

To je bilo 49 stotinki sporije od pobjednice Lene Duerr iz Njemačke.

Trećeplasirana je bila Mikaela Shiffrin s vremenom 1:30.97 i tako će Mikaela sačekati barem još jednu utrku da dođe do 86. pobjede u karijeri u Svjetskom kupu i izjednači se sa legendarnim Ingemarom Stenmarkom.

Hrvatska je danas imala duplo slavlje jer je do rezultata karijere došla i Leona Popović osvojivši peto mjesto.

Oglasi

Posljednji podijum za Hrvatsku donijela je Ana Jelušić u Panorami također u utrci slaloma daleke 2007. godine.

Hrvatska je i prvi put u historiji imala dvije skijašice u TOP 5 u utrci Svjetskog kupa.

U vrijeme slavne Janice Kostelić to se nije desilo.

Znalo se da Janica Kostelić, Ana Jelušić ili Nika Fleiss završe u u prvih 10, ali nikada se nije desilo da Hrvatska ima dvije skijašice u TOP 5.

Obzirom da Zrinka ima 18, a Leona 25 godina, nije isključeno da Hrvatska uskoro dobije i dvije skijašice na postolju u jednoj utrci Svjetskog kupa.

Nakon utrke u Češkoj hrvatska skijašica nije krila oduševljenje što je po prvi put u karijeri uspjela da dođe na postolje. Ova 19-godišnjakinja poručila je da je presretna rezultatom, te da je sve ovo za nju kao san.

"Postolje je tu i presretna sam zbog toga, ovo je kao san. Imala sam dvije stvarno dobre vožnje. U drugoj sam uspjela odskijati kako sam željela. Razmišljala sam samo o skijanju i kada sam došla dolje znala sam da je dobro", rekla je Ljutić i dodala.

"Na kraju sam bila treća i prezadovoljna sam ovim rezultatom".

Top Komentari

pero98
Bravo cure.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi