Slalom u Saalbachu: Hirscher stigao do 63. pobjede u karijeri

Austrijancu nema ravnog

Slalom u Saalbachu: Hirscher stigao do 63. pobjede u karijeri

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobjednik je slaloma u Saalbachu.

Hirscher je na drugom slalomu sezone u okviru Svjetskog kupa slavio s vremenom 1:54.98, kao drugi je završio Loic Meillard (1:55.36) sa zaostatkom od 38 stotinki, dok je treće mjesto pripalo Norvežaninu Henrik u Kristoffersenu čiji je zaostatak za pobjednikom iznosio 47 stotinki (1:55.45).

Najbolju trojicu slijedila su Manuel Feller i Daniel Yule, koji je podijelio peto mjesto sa Michaelom Mattom. Sedmi je bio Clement Noel kojeg su slijedili Stefan Hadalin, Marco Schwarz, Ramon Zenhausern...

Za Hirchera ovo je ujedno bila 63. pobjeda u karijeri, što ga čini najuspješnijim austrijskim skijašem svih vremena, pošto je nadmašio Anemariu Moser-Proella koja je imala 62 pobjede do povlačenja 1980. godine.

U ukupnom poretku Hircher je, dodajmo i to, vodeći sa 620 osvojenih bodova, dok je Kristoffersen sa 352.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi