Šok u Madonni Di Campiglio: Hirscher i Krisoffersen napravili velike greške, Yule stigao do pobjede
Poprilično nevjerovatna utrka održana je u slavnom italijanskom skijalištu (Foto: EPA)

Švicarac slavio u zaista čudesnoj trci

Šok u Madonni Di Campiglio: Hirscher i Krisoffersen napravili velike greške, Yule stigao do pobjede

M. Šljivak

Nevjerovatan slalom vožen je danas u Madonni di Campiglio, a na kraju je nakon dosta uzbuđenja pobjedu odnio Švicarac Daniel Yule.

Do prvog trijumfa u karijeri Yule je došao nakon što su u drugoj vožnji favoriti doživjeli pravi potop. Dvojica prvoplasiranih Marcel Hirscher i Henrik Kristoffersen su napravili velike greške i to ih je na kraju koštalo.

Yule je bio četvrti nakon prve vožnje i za pobjedu mu je bio dovoljan drugi rezultat u drugoj vožni za trijumf sa ukupnim vremenom 1:38.34.

Drugi je završio Austrijanac Marco Schwarz za zaostatkom od 34 stotinke, dok je 50 stotinki za pobjednikom kasnio Michael Matt koji je završio kao treći.

O kako ludoj trci se radilo vidjelo se već tokom prve vožnje kada su vozači sa startnim brojevima iznad 60 ulazili među 10 najboljih, ali je druga vožnja ponudila nevjerovatna uzbuđenja i kolaps favorita.

Britanac Dave Ryding bio je najbrži u drugoj vožnji i skočio je sa 27. na četvrto mjesto. Hirscher je završio na 26 mjestu, a Kristoffersen je odustao.

Hirscher je vodeći i u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 620 bodova, a slijedi ga Henrik Kristoffersen sa 352.

Top Komentari

Peđa
Bravo za Hrvate!!!
0 2
Prazina
Hrvati doskijali do sedmog i osamnaestog mjesta..... Velesila, samo jako
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi