Super G: Lari Gut-Behrami zlato, Muzaferija završila na 38. mjestu

Super G: Lari Gut-Behrami zlato, Muzaferija završila na 38. mjestu

A. Beganović

Švicarska skijašica Lara Gut-Behrami osvojila je zlatnu medalju u Super G-u na Svjetskom prvenstvu koje se održava u italijanskoj Cortini d'Ampezzo, dok je naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija trku okončala na 38. mjestu.

Lara Gut-Behrami do zalata je došla s vremenom 1:25.51, a srebrenu medalju je osvojila njena sunarodnjakinja Corinne Suter koja je kasnila 34 stotinke.

Do brnonzane medalje stigla je Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 47 stotinki zaostatka za pobjednicom, dok je češku skijašicu Ester Ledecki od bronzane medalje djelilo samo šest stotinki.

Muzaferija je za pobjednicom zaostala 6 sekundi i 3 stotinke, a od skijašica koje su završile trku naša predstavnica je bila bolja od Ukrajinke Anastasiyje Shepilenko koja je za Larom Gut zaostala čak 7 sekundi i 47 sototinki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije