Slovenija je eksplodirala: Timi Zajc nestvarnim letom na Planici stigao do svjetskog zlata!

Delirijum među navijačima

Slovenija je eksplodirala: Timi Zajc nestvarnim letom na Planici stigao do svjetskog zlata!

H. Zilić

Završen je individualni program na Svjetskom prvenstvu u skijaškim skokovima koje se održava na Planici, a večeras su Slovenci imali ogroman razlog za slavlje.

Timi Zajc je stigao do titule prvaka svijeta na velikoj skakaonici i to zahvaljujući fenomenalnim letom u drugoj seriji.

Zajc je aterirao na 137 metara, ali u zbiru je imao 144 boda. Zajc je izveo perfektan skok, dobio sjajne ocjene, a pored svega imao je koeficijent vjetra u plusu što ga nije omelo da dođe do najvećeg rezultata u karijeri.

Koliko je bio dominantan skok Zajca potvrđuje podatak da je srebrenog i drugoplasiranog Ryouya Kobayashija iz Japana ostavio iza sebe za 10.7 bodova.

Do bronze stigao je poljski predstavnik Dawid Kubacki.

Tako je Zajc spasio čast Slovenaca koji su prije večerašnjeg takmičenja imali samo broznanu medalju u mix konkurenciji.

Oglasi

Svjestko prvenstvo se nastavlja sutra takmičenjem u timskoj konkurenciji gdje će sigurno btii ogromne borbe.

Za medalju će se boriti Austrija, Slovenija, Njemačka, Norveška i Poljska i to će biti šlag na trotu ovog šampionata sasvim sigurno.

Kompletne večerašnje rezultate sa Planice pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi