Skok za pamćenje čudesnog Slovenca: Izveo je magiju kakva se ne pamti
Nevjerovatan skok mladog Slovenca koji je izveo apsolutnu magiju

Timi Zajc letio na skakaonici

Skok za pamćenje čudesnog Slovenca: Izveo je magiju kakva se ne pamti

M. Šljivak

Slovenac Timi Zajc napravio je danas u njemačkom Willingenu nevjerovatan skok od 161.5 metara, ali nažalost nije uspio da se održi na nogama i pao je pri doskoku.

Timi Zajc izveo je pravi spektakl na skakaonici u njemačkom Willingenu. Nevjerovatni 22-godišnjak uspio je doći do dužine od 161.5 metar, ali nije uspio da se zadrži na nogama nakon ovog zaista nestvarnog skoka.

Već na izlasku sa skakaonice bilo je jasno da će Zajc ići daleko. Publika je samo uzdahom ispratila ovaj let koji je na kraju završio na 161.5 metara.

Dužina bi vjerovatno bila još i veća da nije bilo problema s vremenom. Zajc je zbog udara vjetra morao skratiti skok i na kraju je pao.

Srećom, ovaj 22-godišnji skakač iz Slovenije prošao je bez povreda. Sam je ustao i otišao je prema cilju koji je zbog skoka bio poprilično blizu.

Skakaonica u Willingenu je 130-metarska i najveća je među skakaonicama u svijetu skijaških skokova (letaonice ne ulaze u obzir).

Oglasi

Najduži skok vlasništvo je Klemensa Muranke koji je 2021. godine skočio 153 metra. Zajc je daleko preletio njegov rekord, ali nažalost, došlo je do pada.

Timi Zajc je nedavno na letaonici u Kulmu izveo nevjerovatan skok od 243 metra i pokazuje da će vjerovatno u narednim akcijama i na letaonicama biti glavni kandidat za sam vrh.

Slovenac je Svjetskom kupu ove sezone osvojio 394 boda i nalazi se na 11. poziciji u ukupnom poretku.

Zajc je u karijeri 10 puta bio na podijumu. Ukupno je dva puta pobjeđivao u Svjetskom kupu, a ima i bitne timske uspjehe s reprezentacijom Slovenije.

On je dio tima koji je 2022. godine osvojio zlato u mješovitim timskim skokovima u Pekingu, a bio je i srebreni s ostatkom muškog tima.

Top Komentari

user1582456981
Hvala Bogu da nije se povredioo gledao sam live i uzivao pa se prepao zbog pada nakon doskoka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi