Tarik Omeragić bez plasmana u finale, utrku obilježio nevjerovatan incident u zadnjem krugu

SP u brzom klizanju

Tarik Omeragić bez plasmana u finale, utrku obilježio nevjerovatan incident u zadnjem krugu

E. Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić nastupio je danas u polufinalu utrke na 1.500 metara na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu, ali nije uspio da se plasira u finale.

Omeragić je dobrim nastupom u kvalifikacijama uspio da se plasira u polufinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Nizozemskoj, te je danas nastupio u prvoj utrci.

Međutim, naš brzoklizač nije uspio da se plasira u veliko finale utrke na 1.500 metara jer je završio danas na začelju.

Omeragić je dobro otvorio utrku i u prvih nekoliko krugova čak je bio na trećem mjestu, no kada se tempo utrke podigao naš reprezentativac počeo je padati u poretku.

Na kraju je bh. brzoklizaš pao na zadnje mjesto odakle je mogao da prati haotičnu završnicu utrke.

Naime, u posljednjem krugu vidjeli smo pravi haos jer je nekoliko takmičara palo u posljednjoj krivini, a krivac je bio italijanski predstavnik Pietro Sighel koji je "pokosio" Kima koji je bio na drugom mjestu.

Oglasi

Sighel je završio drugi iza pobjednika Hwanga, ali je na kraju diskvalifikovan zbog incidenta kojeg je napravio, a šta se dešavalo u zadnjem krugu možete POGLEDATI OVDJE.

Sav taj haos je pomogao i Omeragiću koji je umjesto posljednjeg na kraju završio na petom mjestu od devetorice učesnika. Iza njega bili su Sun i Kim koje je Sighel "pogosio".

Prvi je bio Daeheon Hwang iz Južne Koreje, a drugi Kosei Hayashi iz Japana i oni su prošli u A finale. Treći je bio domaći takmičan Itzhak de Laat, a četvrti Tobias Wolf, te su oni u B finalu.

Na kraju je Sun prošao u A finale sudijskom odlukom jer je bio žrtva Sighelovog incidenta, a Kim je uspio da prođe u B finale.

Inače, Omeragić je današnju utrku završio u vremenu od 2:21.961, ali nažalost to nije bilo dovoljno da se plasira dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti