Tessa Worley pobjednica veleslaloma u Kilingtonu

Deveta pobjeda u karijeri

Tessa Worley pobjednica veleslaloma u Kilingtonu

E. Čaušević

Francuska skijašica Tessa Worley slavila je danas na drugom veleslalomu sezone u američkom Kilingtonu.

Worley je nakon prve vožnje bila drugoplasirana, a nakon tri godine uspjela je doći do pobjede u Svjetskom kupu. Francuska skijašica slavila je u vremenu 1.59,26 što je bila njena deveta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu. Zanimljivo da je sve pobjede ostvarila u istoj kategoriji.

Drugo mjesto na današnjoj utrci veleslaloma zauzela je norveška skijašica Nina Loeseth koja je za pobjedicom zaostala 80 stotinki. Treće mjesto osvojila je Sofia Goggia.

Worley je prva u plasmanu veleslaloma sa 140 bodova, dok je na drugom mjestu Mikaela Shiffrin sa 125 bodova. U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Shiffrin sa 225 bodova ispred Worley koja ima 140 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti