Tina Maze "zapalila" Pohorje
Karbon danas druga na Pohorju

Slavlje Slovenke na svom terenu

Tina Maze "zapalila" Pohorje

A. Beganović

Utrkom veleslaloma na mariborskom Pohorju nastavljen je Svjetski kup za skijašice. Peti veleslalom sezone pripao je domaćoj skijašici Tini Maze koja je fantastičnom drugom vožnjom ostavila iza sebe Talijanku Denise Karbon i Njemicu Kathrin Hoelzl koje su završile na drugom, odnosno trećem mjestu.

Prelijepo vrijeme na Pohorju i veliki broj navijača dali su ovoj utrci poseban štimung. Na prvom mjestu nakon prve vožnje završila je Talijanka Denise Karbon, dok je iza nje odmah bila plasirana domaća skijašica Tina Maze.

Druga vožnja bila je pravi triler, jer je Tina Maze fantastično odvezla drugi lauf i samo joj je pobjedu mogla ugroziti Denise Karbon. Na prvom prolazu Denise Karbon je već bila izgubila prednost iz prvog laufa, ali drugi dio staze odvezla je bez greške i na drugom prolazu imala je prednost u odnosu na fantastičnu Tinu Maze. Međutim, u zadnjem dijelu staze Karbon je napravila nekoliko sitnih grešaka i u cilj je ušla sa 39 stotinki zaostataka za Slovenkom Tinom Maze. Tina Maze je pobjedom prvi put u ovoj sezoni slavila i po svemu sudeći najavila izlazak iz krize koja je prati tokom cijele sezone.

Svjetski kup skijašice, veleslalom:
1. Tina Maze (Slovenija) 2:45: 15
2. Denise Karbon (Italija)      + 39
3. Kathrine Hoelzl (Njem)      + 92...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije