Treća pobjeda u karijeri Tine Weirather

Svjetski kup za žene

Treća pobjeda u karijeri Tine Weirather

Najbolje svjetske skijašice danas su vozile veleslalomsku utrku u francuskom Val d'Isereu, a "čudo" iz Lihtenštajna Tina Weirather upisala je svoju treću pobjedu u karijeri, a prvu u veleslalomu, kojom je ostala na vrhu generalnog poretka u Svjetskom kupu za skijašice.

Na drugoj poziciji završila je švicarska skijašica Lara Gut, dok je je Maria Pietilae-Holmner bila treća. Za Šveđanku je ovo bilo prvo pobjedničko postolje u karijeri.

Svoje šanse za dobrim plasmanom propustila je Slovenka Tina Maze, koja je u prvoj trci startovala kao četvrta, a jedna greška koštala ju je dobrog plasmana obzirom da je u pojedinim dijelovima staze imala prednost u odnosu na, u tom trenutku vodeću, Laru Gut. 

Iako je startovala sa rednim brojem 18, trenutno prvoplasirana u Svjetskom kupu, Tina Weirather je fantastičnom vožnjom sa prvog mjesta „skinula“ Šveđanku Mariju Pietilae-Holmner, a vrijeme njene vožnje iznosilo je 1:08.23, što je do kraja prve vožnje ostalo najbolje vrijeme. Vrijedi istaći da je na četvrtom mjestu nakon prve vožnje završila prvoplasirana u poretku veleslaloma Jessica Lindell-Vikarby. 

Kompletne rezultate obje utrke četvrtog ovosezonskog veleslaloma za žene u okviru Svjetskog kupa pogledajte >>> OVDJE <<<.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.