Majstor, ostaje majstor: Magičan let Petera Prevca u Vikersundu!

Slavio u kvalifikacijama

Majstor, ostaje majstor: Magičan let Petera Prevca u Vikersundu!

H. Zilić

Svjetski kup u skijaškim skokovima stigao je do samog kraja, a ostala su nam još četiri individualna takmičenja u letovima, dva Vikersundu ovaj vikend i dva na završnici na Planici naredni vikend.

U Vikersundu su danas održane kvalifikacije u kojim je sjajnu letačku formu ptovrdio Peter Prevc. Slovenac je slavio u kvalifikacijama sa najdužim letom dana od 235.5 metara i zbirom bodova od 228.3.

Let Petera Prevca možete pogledati OVDJE.

Prevc je iza sebe ostavio Setfana Krafta, Daniela Hubera, Ryoyua Kobayashija, Aleksandera Zniszczola, Johann Andre Forfanga... Kompletne rezultate kvalifikacije u Viekrsundu možete pogledati OVDJE.

Nismo danas vidjeli letove preko 240 metara, ali sigurno da u naredna dva takmičarska dana možemo i to očekivati.

Oglasi

Dodajmo i da je Noriaki Kasai (51) u šestoj deceniji života danas prošao kvalifikacije sa letom od 200 metara.

Vikersund je nače i najveća letaonica gdje smo znali vidjeti letove i preko 250 metara, a rekord je u vlasništvu Stefana Krafta od 253.5.

Kad smo kod Krafta dodajmo da sutra može osigurati Veliki kristalni globus u Svjetskom kupu, dovoljno je da samo bude bolji od Kobayashija na bilo kojoj poziciji.

Velike će borbe biti za Mali kristalni globus u ski-letovima, a tu su Peter Prevc i Stefan Kraft izjednačeni na vrhu sa 160 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi