Villeti zlato u superkombinaciji, Laikert 27.

Solidan rezultat bh. skijaša

Villeti zlato u superkombinaciji, Laikert 27.

Adnan Beganović

Švicarski skijaš Sandro Vietta osvojio je Zlatnu medalju u superkombinaciji, dok je naš Igor Laikert zauzeo 27. mjesto.

Za veliko iznenađenje u superkombinaciji pobrinuo se Sandro Villeta. Švicarskog sijaša prije starta niko nije vidio kao kandidata za medalju, no zahvaljujući sjajnoj vožnji u slalomu, Viletta je stigao do zlatne medalje.

Četvrto srebro na Olimpijskim igrama osvojio je Ivica Kostelić. Hrvatski skijaš je sjajno vozio spust, no u slalomu, kojeg je postavio njegov otac Ivica, nije bio na visini zadatka, pa se morao zadovoljiti srebrenom medaljom.

Do druge medalje u Sočiju stigao je Christof Innerhofer, koji je u današnjoj superkombinaciju završio na trećem mjestu.

Igor Laikert je nakon spusta bio 44., da bi nakon slaloma zauzeo ukupno 27. mjesto sa zaostakom od 10.5 sekundi za zlatnim Švicarcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.