Geiger dominirao u Tittsee-Neustadtu
FOTO: EPA

Svjetski kup u ski-skokovima

Geiger dominirao u Tittsee-Neustadtu

H. Zilić

Najbolji skijaši skakači ovaj vikend su se takmičili u njemačkom Titisee-Neustadtu za nove bodove u Svjetskom kupu.

Dominirao je domaći takmičar Karl Geiger koji je slavio u oba takmičarska dana i tako od Kobayashija preuzeo lidersku poziciju u Svjetskom kupu.

Geiger je danas slavio ispred Anžea Lanišeka i Markusa Eisenbichlera, a interesanto isti proedak na podijumu je bio i u jučerašnjem takmičenju.

Geiger sada u ukupnom poretku Svjetsakog kupa 1097 bodova, dok drugoplasirani Ryoyu Kobayashi ima 1036 bodova i do kraja sezone će biti velika borba za Kristalni globus.

Sjajnim nastupima za vikend Njemačka se vratila i na lidersku poziciju u Kupu nacija gdje imaju 3508 bodova, a drugoplasirana je Austrija sa 3254.

Naredni vikend takmičenje je u Willingenu, a nakon toga idu Olimpijske igre u Pekingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi