Žana Novaković na 42. mjestu nakon prve vožnje

Veleslalom u Sočiju

Žana Novaković na 42. mjestu nakon prve vožnje

Bosanskohercegovačka skijašica Žana Novaković zauzela je 42. mjesto nakon prve vožnje veleslaloma na Zimskim olimpijskimi igrama u Sočiju. 

Vodeća je Slovenka Tina Maze, a Novaković za njom zaostaje 6.66 sekundi. Druga je vodeća veleslalomašica u Svjetskom kupu Šveđanka Jessice Lindell-Vikarby (+0.52), dok je treća Italijanka Nadia Fanchini (+0.65).

Braniteljica naslova iz Vancouvera Njemica Viktoria Rebensburg na šestom je mjestu (+1.36). Na startu utrke bilo je 89 skijašica, a prvu vožnju završile su 74. Druga vožnja počinje u 10 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.