Žana Novaković ostvarila naš najbolji rezultat u Sočiju

Popravila i lične rezultate iz Vancouvera

Žana Novaković ostvarila naš najbolji rezultat u Sočiju

Bh. skijašica Žana Novaković završila je nastupe na Olimpijskim igrama u Sočiju. 

U posljednjem ženskom takmičenju u Sočiju naša najbolja skijašica osvojila je 26. mjesto u slalomu, što je ujedno i najbolji rezultat nekog od naših sportista na ovim Olimpijskim igrama. 

Žana Novaković je zauzela solidno 26. mjesto sa 11,45 sekundi zaostatka za pobjednicom slaloma Mikaelom Shiffrin iz SAD-a. Žana je nakon prve vožnje bila 35., a na kraju je završila kao 26. od 60 skijašica, koliko ih je nastupilo u slalomu. 

Žana Novaković je u veleslalomu zauzela 38. mjesto, a sada je u slalomu bila znatno bolja. Žana je ujedno popravila svoje rezultate sa prethodnih Olimpijskih igara u Vancouveru. 

Naša najbolja skijašica je prije četiri godine u Vancouveru osvojila 41. mjesto u veleslalomu, dok je u slalomu bila plasirana jedno mjesto bolje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.