Aničić hat-trickom prekinuo briljantnu seriju Sarajeva

Zrinjski s 3:1 pobjedom bliži četvrtfinalu

Aničić hat-trickom prekinuo briljantnu seriju Sarajeva

E. Škorić, foto: Matiša Zovko

Težak poraz doživjeli su nogometaši Sarajeva u prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Bordo klub je poražen u Mostaru od Zrinjskog s 3:1.

Malo ko je očekivao da će izabranici Dragana Jovića doživjeti ovakav poraz poslije nevjerovatne serije u domaćem prvenstvu i sedam vezanih pobjeda. Ambicije Sarajeva očito su usmjerene ka domaćem šampionatu. 

 

Aničić je u drugoj minuti zaprijetio gostima, ali su prve prave prilike imali goti. Prvo je Suljić izašao sam pred gol domaćih, ali nije uspio matirati Hadžića, da bi nakon toga Gujić udarcem s 20-ak metara pogodio prečku. Ubrzo su promašaji Sarajeva kažnjeni. Igor Aničić je zabio u 23. minuti za vodstvo Plemića nakon pogreške stoperskog tandema gostiju Tadejević - Dupovac.


U nastavku je stotinjak navijača iz Sarajeva još manje vidjelo od svog kluba. Zrinjskom je Igor Aničić udvostručio prednost u 54. minuti. Stojkić i rezervista gostiju Nuhanović su bili u duelu, na kraju je ofanzivac domaćih došao do lopte, ubacio, a Aničić glavom loptu poslao u mrežu.

 

Nedugo nakon toga Predrag Stankić je u glavnoj ulozi. Prvo je pokazao dva žuta kartona i isključenje veznjaku Sarajeva Ivanu Sesaru zbog protestiranja, a onda je put svlačionice krenuo i jedan igrač u bijelom dresu. 

 

Dvadesetak minuta prije kraja treći put je Bandović morao vaditi loptu iz mreže. Tatomirović je u svom kaznenom prostoru srušio Marjanovića, a siguran realizator najstrože kazne bio je Aničić. 

U 74. minuti nakon kornera Sarajeva Dupovac je ostao usamljen na drugoj stativi, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Adnana Hadžića. Ipak, rezerivsta Nuhanović je u 82. minuti sa nekih sedam-osam metara, malo iskosa s desne strane, plasirao loptu u mrežu Hadžića, a u 84. minuti Hadžić je odbranio slobodnjak Husejinovića.

 
Mogli su gosti i do drugog gola u 87. minuti, Gujić i Hadžić su išli sami prema golu Zrinjskog, ali je Gujić sve upropastio lošim pasom. U 89. minuti Suljić je uposlio Hadžića, ovaj proigrao Nuhanovića, koji je ostao oči u oči s Hadžićem, koji na kraju uspijeva doći do lopte.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Sve u svemu, dobra nogometna predstava i zaad povoljan rezultat Plemića, no daleko od toga da je sve gotovo. Gol Nuhanoviča ostavio je Sarajlije u igri za četvrtfinale.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.