Badrov: Gradski stadion u Vitezu uskoro ide u rekonstrukciju

Sastanak kod načelnika općine

Badrov: Gradski stadion u Vitezu uskoro ide u rekonstrukciju

D. Kurbegović

Kada je u pitanju NK Vitez, koji je prvi dio sezone u Premijer ligi završio na 9. mjestu, u ovom klubu fokus je stavljen na rekonstrukciju stadiona, travnjaka, te postavljanje reflektora.

To su neki od infrastrukturalnih uvjeta, koje klub mora imati, ako se želi naredne sezone takmičiti u najjačem rangu. Danas je u uredu Općinskog načelnika održan i sastanak, na kojem je bilo govora o narednim potezima vezano za rekonstrukciju.

Sastanku je prisustvovao i tajnik Viteza, Stjepan Badrov, koji je iako je pauza veoma aktivan u i oko kluba.

"Prema pravilima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, kriteriji koje stadioni moraju ispunjavati da bi se na njima odigravale premijerligaške utakmice bit će strožiji, a krajnji rok za prijavu stadiona za takmičenje u Premijer ligi BiH je 01.07. naredne godine. U uredu načelnika općine Vitez Tomislava Bošnjak-Matića, održan je sastanak s predstavnikom NS/FS BiH Nihadom Hodžićem. On je ekspert za infrastrukturni kriterij, te smo razgovarali o uslovima koje bi Gradski stadion u Vitezu trebao ispuniti kako bi se na njemu i naredne sezone mogle odigravati premijerligaške utakmice" ističe Badrov.

Općinski načelnik je dao punu podršku ovom projektu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo punu podršku od načelnika za stvaranje uvjeta za odigravanje utakmica u Premijer ligi, on će kako je kazao učiniti sve što je u njegovoj moći i nadležnosti da nam pomogne. Mi iz kluba trebamo predati projekt, koji će biti za 10-tak dana, te onda nadam se da krećemo u rekonstrukciju. Nogometni savez će vjerovatno izaći u susret klubovima po pitanju manjih zahtjeva, no cijela južna tribina stadiona u Vitezu morat će da bude natkrivena, a i prostor ispod tribine će morati biti uređen u skladu s pravilima. Trebat će puno truda, snage i novca da se ovo sve realizuje, ali mi se nadamo najboljem", kazao je za SportSport.ba Stjepan Badrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi