U Vitezu prioritet rješavanje infrastrukture

Dolazak igrača na čekanju

U Vitezu prioritet rješavanje infrastrukture

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza polusezonu su završili an 9. mjestu Premijer lige, što se uzimajući u obzir koliko se uložilo u ekipu ove godine smatrati kao dobar rezultat. 

Vitežani se ove sezone sigurno, kao prethodnih boriti do posljednjeg kola za opstanak, a to je svakako zasluga svih ljudi u klubu, trenera Borisa Pavića, te Slavena Muse, a naravno i igrača.

Iako su pojedini mediji ovih dana prenijeli informaciju da Vitez u svoje redove želi dovesti nekoliko igrača poput Kajkuta, Govedarice i Bibića, to ipak nije istina. Kako saznaje SportSport.ba svi igrači koji su nosili dresu prvom dijelu sezone ostat će u Vitezu, ali dolazak novih igrača je na čekanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prioritet za klub jeste rješavanje infrastrukture, jer za narednu sezonu u Premijer ligi, Vitez mora imati reflektore, te mnogo bolji travnjak nego što je sad. Po predračunu koji je napravljen, reflektori će koštati oko 400.000 KM, dok će rekonstrukcija travnjaka iznositi oko 100. 000 KM. S toga u Vitezu imaju prioritet rješavanje ovih pitanja, pa tek onda eventualno dovođenje pojačanja, kojih u prelaznom roku neće biti sigurno mnogo.

Vitežanima je sigurno potreban jedan klasični napadač, te veznjak, koji bi poboljšali kvalitet ekipe, a posebno kad se radi o ofanzivnom dijelu ekipe, koji je imao dosta problema u prvom dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi