Bajramović: Povrede su mi uništile karijeru

Bajramović: Povrede su mi uništile karijeru

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Bajramović odlučio se iz igračkih preseliti u trenerske vode.

Nakon godina i godina pokušaja da se pod najezdom ozljeda vrati na fudbalski teren, Zlatan Bajramović je silom prilika odlučio okrenuti novu stranicu u svom životu. 

 

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od omiljenih fudbalera koji su ikada obukli majicu s našim grbom, borio se tri godine s različitim povredama i terapijama, ali za povratak na teren nije bila dovoljna samo neupitna čelična volja, jer ga je organizam počeo izdavati, piše Avaz.ba.

 

Bajramović se posvetio trenerskom radu. Dobio je B-licencu i zaposlio se u klubu svoje mladosti Sent Pauliju kao pomoćni trener juniorske ekipe. 

 

"Osjećam se lijepo, počinjem nešto novo u svom životu, i to baš u klubu koji mi je najviše prirastao srcu. Želim da napravim nešto kao trener, jer osjećam da imam dovoljno iskustva i znanja da ga prenesem na nove generacije igrača. Kako će ići, teško je reći, ali imam volju da stječem nova znanja", rekao je Bajramović u telefonskom razgovoru za Dnevni avaz.  

 

Upitan za povredu, Zlatan je snizio ton. Frustrira ga i svaki spomen problema zbog kojih je bio prisiljen završiti karijeru.

 

"Zdravlje? Ma nemam tu više šta izjavljivati. Sve sam već ispričao po hiljadu puta. Povrede su mi uništile najbolji period karijere. U najboljim godinama, kada sam trebao napraviti onaj konačni iskorak, bio sam prisiljen hodati po ljekarskim ordinacijama i ići s operacije na operaciju. Zato sam na kraju i rekao, neću više na operacije pa kada bi mi i noga otpala", ogorčeno govori Bajramović. 

 

Iako je otišao iz fudbala, problemi nisu nestali. 

 

"Zbog ove posljednje povrede tetive, i sada osjećam posljedice. Bolovi mi otežavaju život. Svakodnevno pokušavam pronaći način da ih makar ublažim kada ih se već ne mogu riješiti, ali džabe... Malo mi je nejasno kako za sve ove godine čak i najbolji ljekari nisu uspjeli riješiti moje probleme", tvrdi Zlatan. 

 

Ipak, Bajramović ne želi žaliti nego svoju karijeru nastoji pamtiti po dobrom. 

 

"Ne mogu reći da sam nezadovoljan, ne vrijedi misliti o tome šta bi bilo da nije bilo povreda. Te mi misli sada ništa ne pomažu. Izgradio sam dobru karijeru, igrao sam u najboljim klubovima Bundeslige, izgradio sam neko ime, ali iz ove perspektive na to gledam kao na prošlost. Predstojećeg ljeta želim dobiti A-licencu i početi novi život, nadam se bez bolova", rekao nam je Zlatan.  

 

Kratki povratak Zlatana Bajramovića fudbalu 2009. godine, između dvije povrede, podsjetio nas je na njegov, nikada potpuno iskorišteni potencijal. U jednom od posljednjih nastupa za reprezentaciju, protiv Belgije za vrijeme mandata Ćire Blaževića, Zlatan je odigrao jednu od partija života i natjerao nas da se zamislimo kako bi bilo da smo ga imali takvog svih ovih godina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

"Tješi me to što sam odigrao većinu važnih utakmica za reprezentaciju, bila je Danska, pa Srbija i Crna Gora, a malo sam igrao i protiv Portugala u pretposljednjem baražu. Naravno da bih volio da sam igrao više, ali to nije bilo moguće. Želio sam, ali to nije dovoljno kada tijelo neće. Da nemam bolova, vratio bih se, jer ja ni dan-danas nisam prestao vjerovati u svoje mogućnosti. Samo da me ne boli..."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.