Balić: Maestral će igrati važnu ulogu u Prvoj ligi FBiH

Napadač tima iz Jajca

Balić: Maestral će igrati važnu ulogu u Prvoj ligi FBiH

Ekipa Maestrala predvođena trenerom Nerminom Bašićem uspjela je sezonu u Drugoj ligi FBiH (Zapad) okončati na prvom mjestu i zasluženo izboriti plasman u viši rang. 

Slaganje igračke križaljke već je počelo, a nakon što su angažovali Fejzića, Bibića, Musića i Kovača, Uprava kluba produžila je saradnju sa petoricom igrača, među kojima je i Fikret Balić koji je s 12 pogodaka i 13 asistencija u prošloj sezoni odigrao važnu ulogu u ostvarenju cilja. 

U razgovoru za SportSport.ba, Balić je govorio o historijskom uspjehu svog kluba, ali i o očekivanjima od naredne sezone u Prvoj ligi FBiH. 

„Ulazak u Prvu ligu Federacije BiH je velika stvar za ovaj klub koji je osnovan 2009. godine, ali i za grad Jajce. Na početku prošle sezone imali smo svoj cilj, težili smo ka tome i na kraju zasluženo ušli u viši rang. Prema mom mišljenju, ovo je samo početak jedne lijepe nogometne priče, a za ovaj klub sigurno će se dosta čuti u narednim godinama“, kazao je Balić za naš portal, te dodao: 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 „Uz dolazak nekoliko kvalitetnih igrača siguran sam da ćemo naredne sezone igrati važnu ulogu u Prvoj ligi Federacije BiH. Klub je odlično organizovan, sve funkcioniše na zavidnom nivou, tako da imamo sve predispozicije da ostvarimo zapaženu debitantsku sezonu, a ovom prilikom želim pohvaliti i rad trenera Bašića, te kondicionog trenera Kovačevića koji stvaraju tim zasnovan isključivo na zajedništvu.  Što se tiče mene, ja ću dati sve od sebe da izborim mjesto u početnom sastavu, te da se dobrim igrama i golovima odužim Upravi kluba na svemu što je dosad za mene učinila“. 

Podsjetimo, Balić je u Maestral stigao u augustu prošle godine iz bihaćkog Jedinstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.