Beganović: Protiv Bosne želimo biti jači psihički i fizički

Trener FK Rudar Kakanj za SportSport.ba

Beganović: Protiv Bosne želimo biti jači psihički i fizički

S. Mlaćo

Kakanjski Rudar bez većih problema slavio u prošlom kolu nad NK Travnikom (2:0), te nastavio sa dobrim igrama u novoj sezoni. Prve lige FBiH.

 Kakanjci su na Piroti pokazali snagu, te se nalaze na trećem mjestu sa devet osvojenih bodova.

"Moramo biti zadovoljni jer su momci odigrali dobro i pokazali kvalitet. Iako smo kolo prije zabilježili neugodan poraz, uspjeli smo slaviti, te osvojiti tri boda i zadržati vrh tabele. Presudila je želja i htijenje mojih igrača", jasan je bio šef struke Rudara Elvedin Beganović na počeku razgovora za SportSport.ba.

Da se nije desio poraz od Orašja na domaćem terenu, Rudar bi sada bio lider na tabeli Prve lige Federacije BIH.

"Možemo biti zadovoljni, jer da se nije desio taj poraz od Orašja, mi bismo bili pravi hit prvenstva. No, šta je tu je, prvenstvo traje 30 kola i ima još puno da se igra", svjestan je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dobri rezultati donijeli su pravu nogometnu euforiju u Kaknju. Sada slijedi veliki derbi sa Bosnom, a očekivati je ispunjene tribine stadiona Pod Vardom.

"Mi protiv Bosne idemo na pobjedu. Ustvari, uvijek idemo na tri boda i da postignemo gol više, a nadam se da momci neće izgorjeti u htijenju i želji jer je to pravi derbi. Nadam se da će publika uživati, te da ćemo mi izaći kao pobjednici. Poznajemo se dobro sa Bosnom, bit će to taktičko nadmudrivanje, te se nadam da ćemo mi biti psihički i fizički jači i bolji", dodao je na kraju razgovora Beganović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi