Benjamin Čolić novi igrač Čelika

Defanzivac naredne dvije godine u Zenici

Benjamin Čolić novi igrač Čelika

Dino Kurbegović

Danas smo pisali o malom rosteru kvalitetnih nogometaša kada je u pitanju klub s Bilinog polja. Kao da su čelnici kluba iz Zenice shvatili da im je potrebno još kvalitetnih igrača, tako su večeras dogovorili dolazak još jednog kvalitetnog pojačanja.

Novi igrač zeničkog Čelika kako SportSport.ba saznaje jeste 24-godišnji Benjamin Čolić, ovu informaciju nam je i potvrdio Šef struke crno-crveni Boris Pavić.

"Istina je da je predsjednik upravo dogovorio na dvije godine dolazak još jednog kvalitetnog igrača. Benjamin Čolić je mlad igrač, koji ima preko 100 utakmica u Premijer ligi, igrao je sa Željom utakmice u Evropi i svakako da će biti kvalitetno riješenje za desni bok. Dolaskom Čolića, pružaju nam se druge mogućnosti transformacije igrača i sigurno da sam zadovoljan što sam u rosteru dobio još jedno provjereno ime. Nadam se da će igrač vrlo brzo nadoknaditi izgubljeno vrijeme na pripremama, te da će nam za par kola koristiti i biti u konkurenciji za utakmice", kazao je za SportSport.ba Pavić.

Benjamin Čolić interesantno danas je proslavio 24-godišnji rođendan, a svu svoju dosadašnju karijeru proveo je u Željezničaru. Za seniorsku ekipu kluba s Grbavice debitovao je prije pet godina, a igra na poziciji desnog bočnog igrača. Igrao je za kadetsku i juniorsku selekciju naše zemlje, dok je u dresu mlade reprezentacije skupio 11 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čolić je sa Željezničarom osvojio tri puta titulu prvaka Premijer lige, te dva Kupa naše zemlje po čemu je sigurno jedan od najtrofejnijih igrača u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.