Čelik protiv Slobode bez podrške navijača

Dok se ne usvoji novi statut

Čelik protiv Slobode bez podrške navijača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će od 19:45 sati na Bilinom polju u otvaranju sezone dočekati starog rivala ekipu tuzlanske Slobode. Utakmice između ovih klubova sa dugom tradicijom privlačile su pažnju velikog broja navijača na tribinama, bez obzira gdje su se utakmice igrale.

Ipak, u subotu domaći igrači će ponovo biti bez podrške popularnih "Robijaša", koji još od prošle sezone bojkotuju utakmice Čelika sve dok se ne usvoji novi statut kluba, koji je predložila Neformalna grupa građana "Za Čelik".

Nakon dva propala pokušaja Skupštine, v.d. predsjednik ovoga tijela Nihad Pašalić je zbog ramzana odgodio sjednicu dok ne prođe i ramazanski Bajram. Sada kada je sve prošlo, Pašalić nije siguran hoće li ukoliko sazove sjednicu do kraja mjeseca biti i dovoljan broj delegata, budući da je vrijeme godišnjih odmora.

Sve u svemu, navijači su nezadovoljni i razočarani šta se radi od kluba iz godine u godinu. Dok se ne usvoji statut Bilino polje će biti prazno kao i prošle sezone, a zar je potrebno kazati da se valjda nogomet igra radi navijača, a ne ljudi iz Skupštine ili Uprave kluba, koji su godinama crna mrlja ponosa svih Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.