Čelik bez klasične špice ulazi u sezonu

Čelik bez klasične špice ulazi u sezonu

Nogometaši Čelika prošlu sezonu u Premijer ligi završili su na sedmoj poziciji, nakon što su bili hit proljetnog dijela prvenstva. Šef stručnog štaba Boris Pavić zajedno sa svojim saradnicima napravio je respektabilnu ekipu, koja bi svoj kvalitet trebala pokazati u sezoni koja kreće za dva dana.

Međutim, da će sezona koja dolazi za Čelik biti puna izazova govorio i podatak da su u ljetnom prelaznom periodu klub napustili: Gojković, H.Huseinspahić, Kavazović, Al.Dedić, Simić, Zec, Alispahić, Sikira, dok se klub nije uspio dogovoriti oko profesionalnog ugovora sa najvećom nadom crno-crveni Amirom Mašićem, koji će nakon što napuni 18 godina svoju karijeru nastaviti u Češkoj.

S druge strane na Bilino polje u prelaznom roku stigli su: Goran Popović, Stipe Barać, Dženis Huseinspahić, Nedim Oglečevac i Sead Bučan, a ono što je posebno zanimljivo da će crno-crveni u sezonu ući bez centralnog napadača. 

Boris Pavić kada su napadačke opcije u pitanju ima Popovića, Salčinovića, Oglečevca, Bučana, Selimovića, Karića i Huseinspahića, a svi nabrojani se najbolje snalaze na krilnim pozicijama, te su u svojoj karijeri rijetko igrali najisturenije igrače u napadu.

Ono što je sigurno da će veliki teret na leđa pasti na Mahira Karića, ponajboljeg igrača Čelika u prošloj sezoni, kojeg će trener najvjerovatnije koristiti kao centralnog napadača, dok će Popović i Selimović djelovati po krilima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada se gleda cjelokupni igrački kadar crno-crveni su slabiji u odnosu na prošlu sezonu, manji je roster kvalitetnih igrača, a budući da je prva polusezona duža nego inače, onda je jasno da Zeničane čeka veoma teška polusezona.

Rukovodstvo kluba je pregovaralo sa nekoliko napadača poput Joce Stokića, Emira Hadžića i Nusmira Fajića, ali dogovor nije postignut.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.